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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  20/04/2000
Data da última atualização:  18/04/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NOGUEIRA, A. R. de A.; ARAÚJO, G. C. L.; NÓBREGA, J. A.
Afiliação:  ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; GEÓRGIA C. L. ARAÚJO, UFSCAR; JOAQUIM A. NÓBREGA, UFSCAR.
Título:  Acid vapor sample decomposition in open vessel microwave.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  In: PITTCON, 21., 2000, New Orleans. Abstracts... New Orleans: PITTCON, 2000.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Micrawave decomposition has been increasingly used hr a large number of samples. A method using an open vessel microwave was used for biological sample preparation with nitric acid vapors under atmospheric pressure. A lab made Teflon@ support suited with four cups, which received the samples, was inserted in the microwave vessel. These cups were used to weight 30 mg of certi5ed re5wence materials such as spinach and apple leaves, which received 150 pL of d.i. water to improve the micrawave e%ciency. This mixture was exposed to acid vapor stemmed from 15 mL of concentrated nitrie acid plsced in the bottom of the vessel hr decompoeition. The maximum microwave temperature, 115'C, was reached in 4 min. This condition was rnaintained hr 20 min to sllow complete decomposition of the sample. The deeomposed sample, in the cup, was diluted to 1.0 mL of d.i. water, shaken and centrifuged. The cups were than placed directed into an autosampler for Co and Fe analysis in an atomic absorption graphite fumace spectrometer.
Palavras-Chave:  Acid vapor; Decompostion; Microvawe; Open vessel.
Thesaurus Nal:  cobalt.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/118360/1/digitalizar0004.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE12685 - 1UPCRA - DDPROCI-2000.00058NOG2000.00058
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  14/12/2010
Data da última atualização:  30/03/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  YOSHIARA, L. Y.; IDA, E. I.; RIBEIRO, M. L. L.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.
Afiliação:  LUCIANE YURI YOSHIARA, UEL; ELZA IOUKO IDA, UEL; MARA LÚCIA LUIZ RIBEIRO, UEL; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPSO.
Título:  Effect of germination on Beta-glucosidase activity of soybeans hypocotyls and cotyledons.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. [S.l.]: SBCTA, 2010. p. 240. CD-DROM. CBCTA.
Idioma:  Inglês
Thesaurus NAL:  soybeans.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO31640 - 1UPCRA - CDCD 287
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